Huawei

Huawei Technologies Co. Ltd. е китайска мултинационална компания за мрежово и телекомуникационно оборудване и услуги. Дружество със седалище в Шенжен, Гуандун. Това е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, след като изпревари Ericsson през 2012 година. Също така компанията Huawei е един от основните производители на мобилни телефони и смартфони.

Huawei е основана през 1987 г. от Ren Zhengfei, бивш инженер от китайската народната армия. От момента на създаването си Huawei се фокусира върху производството на оборудване за телефони, но по-късно разширява своя бизнес да включва и изграждането на телекомуникационни мрежи; осигуряването на оперативни и консултантски услуги за оборудване за предприятия във и извън Китай.

През последните 10 години, Huawei засили лидерската си позиция и в Индия чрез предоставяне от пълни мрежови решения за всичките топ 10 телеком оператори в Индия. Възможност за растеж в Индия е доста стабилен като целта е да се постигне пълен обхват на цялата населена територия в Индия. Потребители имат възможост да използват предлаганите услуги като, 3G, WiMAX и LTE. Huawei е оптимистично настроен за тази значителна възможност и активно партньорство с всички водещи индийски телеком оператори за постигане на тяхната визия за пазара в Индия.

Huawei играе водеща роля в развитието на индийската телеком индустрията. Компанията непрекъснато работи върху осигуряването на своите клиенти с най-новите иновативни технологии, като същевременно намалява оперативни и капиталови разходи за оборудване. Huawei помага на индийски оператори да постигат приблизително 30 процент намаляване на разходите в сравнение със страни в които не се изполва този тип телекомуникационно оборудване.


Филтрирай по категория