LG

LG Electronics е южнокорейски мултинационална технологично дружество със седалище в Сеул, и член на LG Group, в които работят 82 000 души в повече от 100 места по целия свят. От 2013 глобалните продажби на команията са над 53,1 милиарда USD (KRW 58140000000000), като компанията оперира своята дейност чрез пет дивизии: потребителска електроника, мобилни комуникации, уреди за дома, климатици и други енергийни решения, както и компоненти и части за производство на електроника. Главен изпълнителен директор на LG Electronics е Бон-Жун Ку, който пое ролята на заместник-председател на LG Electronics на 1 октомври 2010 г. През 2011 г. LG Electronics стана вторият най-голям производител на телевизори в света.

През 1958 г. LG Electronic е основан под наименованието GoldStar. Тя е създадена в резултат на Корейската война, за да се осигури възстановяване на нацията с произведените в страната потребителска електроника и домакински уреди. LG Electronics произвежда първите радиоапарати, телевизори, хладилници, перални машини и климатици в Южна Корея. GoldStar беше един от групата на LG с дъщерни компании.

LG Electronics играе голяма роля в световната индустрия на потребителска електроника. LG стартира с производството на мобилни телефони под името LG Chocolate през 2005 г. Също така е и производител на телеяизори както и вторият най-голям производител LCD панели в света от 2013 г. Дисплеите се произвеждат от филиала LG Display, като от 2009 г. е най-големият производител на LCD панел в света. През 2010 г. LG Electronics навлезе на пазара на смартфони. Тъй като LG Electronics продължава да разработва различни електронни продукти, като първият в света 84-инчов ултра-HD телевизор и интелигентни уреди.


Филтрирай по категория