Lenovo

Lenovo е един от най-големите производители на мобилни телефони и смартфони и е на път да изпревари Samsung като топ производител смартфони в континенталната част на Китай. Lenovo увеличи производството със 14,2% през 2012 г. на третото тримесечие, което представлява увеличение с над 4,8% ръст на продажбите през същото тримесечие на 2011 г. 

Стратегията на Lenovo за смартфоните е да диктува тенденциите върху родния си пазар в Китай и развиващите се пазари като Русия, Индонезия, Индия и Близкия изток. Lenovo започна продажба на смартфони в Европа от 2014 г. 

Като цяло Lenovo смартфоните са призовани в Китай и се предлагат на сравнително ниска цена което бе основния прбив на компанията на китайския пазар а от там и на другите развиващи се пазари. Компанията получи силна подкрепа от страна на китайските мобилни оператори и основните продавачи на крайни клиенти като Baidu, Alibaba и Tencent и др. Също така от компанията започнаха да полага и усилия за повишаване на дела си в най-висок клас смартфони и таблети като си сътрудничат с тайвански чип дизайнер MediaTek Inc. Според доклада от май 2012 публикуван от IDC, Lenovo заема четвърто място в световния пазар на таблети по обем. Към ноември 2014 г., Lenovo е най-голям продавач на мобилни телефони и смартфони в Китай.

Lenovo продадени около 50 милиона смартфона през 2013 г. През същата година Lenovo увеличи и обема на продажбите си на смартфони с 60% спрямо 2012 г. Повечето от тези продажби се извършени в Китай, където ниските цини на средни клас смартфони са все още най-много търсени. Като цяло бъдещето пред компанията е светло.


Филтрирай по категория