Sony

Sony Corporation, или на кратко Sony, е японска корпорация мултинационален конгломерат със седалище в Конан Минато, Токио, Япония. Нейният диверсифициран бизнес е фокусиран предимно върху електроника (телевизори, игрови конзоли, хладилници), игри, забавления и секторите на финансовите услуги.  Фирмата е един от водещите производители на електроника както за крайни потребители така и за професионално оборудване. Sony се класира 105-о в списъка на Fortune Global 500 за 2014г.

Sony Corporation е компанията която отговаря за разработката и производството на електроника на основното дружество Sony, която се занимава с бизнес чрез своите четири оперативни сегменти - електроника (включително видеоигри, мрежови услуги и медицински бизнес), игрални филми, музика и финансовите услуги. Всички те правят Sony една от най-големите компании за развлечения в света. Основните бизнес операции на Sony включват Sony Corporation (Sony Electronics в САЩ), Sony Pictures Entertainment, Sony Computer Entertainment, Sony Music Entertainment, Sony Mobile Communications (бивш Sony Ericsson), и Sony Financial. Sony е сред световните лидери по продажби в Top 20 на полупроводници за 2013 г. По производство на телевизорр е на четвърто място в света, след Samsung Electronics, LG Electronics и TCL.

Групата Sony е базираната в Япония като основната група корпорации е фокусирани главно върху разработка и производство на електроника (като аудио и видео, както и ИТ продукти и компоненти), видео игри (като например PlayStation), развлечения (като игрални филми и музика), и финансовите услуги (като застрахователни и банкови сектори). Групата се състои от Sony Corporation (стопанство и електроника), Sony Computer Entertainment (игри), Sony Pictures Entertainment (игрални филми), Sony Music Entertainment (музика), Sony Music Publishing (издаване на музика), Sony за финансовите холдинги (финансови услуги ) и други.Филтрирай по категория